fbpx

De ce să faci o ședință foto – fotografia de portret

Cui se adresează o Sedință foto de portret și în ce constă o ședință foto profesională?

Eu (și tu ) vreau să am o imagine la patru ace, să arăt ca scos din cutie, ca un fotomodel, să arăt mai slab, să nu am puncte negre și ar mai fi mai câteva Da de ce-uri.

În primul rând vei avea acele fotografii foarte bune doar cu tine, imagini bune ca posing și estetic la nivel de corecție ten și cearcăne, fire de păr rebele dar și ca realizare a unei fotografii din punct de vedere tehnic.

Unde se poate realiza o Ședință foto profesională ?

O putem face atât într-un mediu controlat gen studio, chiar la tine acasă sau de ce nu sub cerul liber (să fie frumos afară) în urma căreia vei avea fotografii profesionale de portret. Vei avea fotografii în care îți va place cum arăți, vei sta la pozing  (pe scaun / la birou / în picioare / etc.). Poți sta lângă un perete în funcție de scopul și destinația fotografiilor, se poate binențeles și întins/întinsă pe canapea sau chiar în piscină. Imaginația nu are limite! Locația o vom stabili împreună, unele fotografii se pot realiza doar într-un spațiu închis, altele în spațiu deschis. Poate ședința foto este mai potrivită să o realizăm chiar în firma ta, la biroul tău sau de ce nu în parcul tău preferat sau în orice loc îți imaginezi.

Este potrivit sa stabilim inițial scopul tău, să obții prin această sesiune foto profesională poze de profil adaptate perfect scopului ales, sunt pentru rețele sociale? Dacă da, acestea le putem face oriunde, însă dacă vrei fotografii profesionale vom avea nevoie de lumini speciale, fundaluri și schimbări de garderobă. Acestea se pot realiza tehnic și teoretic oriunde însă este dificil să te schimbi de haine chiar în orice condiții. O doamnă ca să aibă o coafură impecabilă atunci când ședința foto o realizăm în aer liber ar fi destul de dificil. Putem face vânt, zăpadâ, adăuga imagini de fundal, ploaie (asta doar în studio), orice este posibil în postprocesare și în funcție de bugetul disponibil pe proiect.

Ședința foto poate fi atât individuală dar și de grup, de familie, putem creea fotografii artistice , fotografii regizate, posing specific de fashion sau fotografii naturale cu indicații tehnice minimale. Fotografii de business, fotografii stil fashion , fotografii de produs. Există o multitudine de genuri de fotografie, toate adaptate la cerințele tale.

Fotografiile pe care le vei primii la final din cadrul ședinței foto vor fi editate toate (la nivel elementar) iar cele care îți plac cel mai mult vor fi editate la nivel avansat (riduri, fire de păr rebele, dinți albi, ten curațat, etc). Sunt un om deschis la idei noi, voi comunica cu tine în permanență pentru a mă asigura că te simți bine și ești în largul tău ca să putem atinge cu succes scopul acestei ședințe foto.

Acum este important să conștientizezi că minuni se pot face totuși într-o anumită limită a bunului simț, dacă ai părul nearanjat așa va fi și în fotografii, machiajul profesional tot profesional va arăta și în poze, în schimb un dinte lipsă se poate clona în imagine 😉 , ochii închiși însă nu!.

Îți dorești o ședință foto și cateva fotografii să le ai imediat pe telefon, să le arăți prietenilor? sigur se că se poate rezolva și binențeles imaginile se predau fără logo. Îți dorești fotografii pe hârtie fotografică? sigur că le putem printa în ce format ai nevoie și pe ce suport îți dorești (canvas, hârtie raster, hîrtie foto, albume, banner, etc.).

La finalul ședinței foto profesionale vei pleca cu zâmbetul pe buze și cu împlinirea că acum ai câteva fotografii de portret foarte frumoase, portret corporate sau fotografii profesionale de familie de pus în ramă pentru cel puțin câțiva ani.

Vei pleca cu o amintire frumoasă și o incredere în imaginea ta, așa ești tu, mai frumos/ frumoasă decăt ieri!

Leave a Comment

Scroll to Top