În grădină

Ședință foto în grădină

Prima ședință foto în grădină sub cerul liber în plin soare, o provocare pentru toți și prima dată când am acceptat o astfel de provocare.

De preferat pentru orice fotograf este să evite o astfel de ședință foto întrucît sunt foarte multe dezavantaje pentru toți cei implicați. În acea zi însă Roxana & Omar și-au propus după multe discuții și amănări să facem totuși fotografiile dorite, exact așa și exact atunci.

Timpul fiind foarte limitat pentru amîndoi și foarte clar delimitat am stabilit ora la care să fiu alături de ei și cam cît ne putem juca și improviza.

Soarele era destul de puternic, noroc cu căldura care nu ne-a pus pe fugă și nu a creat disconfort, însă lumina a fost foarte puternică, în majoritatea timpului a fost nevoie de ochelari de soare pentru a rezista cu ochii deschiși. Ce putea să fie mai frumos decît participarea juniorului care nu prea reușea să stea la poză, tipic pentru copii mici, o joacă continuă, țopăială, dute-vino permanent, îl călărește pe tati, o enervează pe mami dar așa sunt copii.

Deși Roxana tot spera că întraga ședință foto în grădină va dura 10 minute, așteptările ei au fost cu mult depășite, pe ansamblu am petrecut împreună undeva la 1 oră pentru a putea scoate cel puțin 25 de fotografii care se pot folosii. În majoritatea fotografiilor din cadrul ședinței foto în grădină puștiul s-a mutat constant, s-a sucit, s-a învîrtit, a interacționat cu Omar și s-au jucat, s-a mișcat foarte mult, într-o parte destul de mare din imagini puștiul nefiind surprins decît în niște poziții specifice vîrstei, imagini clasice deja prea mult pentru părinți.

Ce facem la o ședință foto în grădină

Putem surprinde apusul în fundal, sau ne putem juca complet imersați în natură.

Improvizăm cu ce avem la fața locului, avem liberate totală, ce este important este să fim relaxați cu toții, gazonul să fie curat și să avem spațiu suficient. Un spațiu restrîns va limita foarte mult posibilitățile, se va vedea de exemplu gardul, pereții casei, orice obiecte care sunt imediat  lăngă voi în acel cadru fotografic.

Am discutat cu Roxana și i-am propus ca variantă extra de fotografii să mergem chiar lăngă complexul în care locuiesc ei, deoarece acolo am putea să facem o ședință foto pe cîmp la apus, sau o ședință foto la picnic. Putem realiza ședința foto la momentul apusului folosind lumini portabile și am surprinde un fundal cu cer plin de nori superb colorați, am avea niște imagini care numai clasice nu sunt.

Avantajul cînd faci o ședință foto în grădină este că nu te deranjează nimeni, te poți distra așa cum îți place, nu te văd necunoscuți, ai libertate totală de exprimare și creativitate.

Ședință foto de familie în aer liber

Ședințe foto familie pentru evenimente în familie sau la ocazii speciale. O ședință foto de familie are acel ceva special, fotografiile sunt special create pentru părinți și copii, au emoție, păstrează amintirile momentului în timp. Ședințe foto de familie se pot realiza în aer liber oriunde, avem nevoie de vreme bună și deschidere către comunicare și joacă. Distracția este o condiție obligatorie într-o astfel de ședință și cea mai importantă, interacțiunea este cea care dă particularitate și definiție imaginilor de album, aceasta va aduce zîmbetul pe fețele bunicilor , părinșilor și copiilor cănd se vor face mari.

Locația aleasă si momentul zilei

O locație aleasă cu cap te poate ajuta să te simți în largul tău sau ne poate stresa pe toți și forța să terminăm cît mai repede posibil.

Ședințele foto de familie sunt o ocazie potrivită pentru a vă reconecta cu cei dragi, pentru a crea amintirea zilei și pentru a vă simți bine împreună. Momentul binențeles că îl vom alege împreună, eu văd altfel lumina, vizualizez locația ca posibilități de încadrare sau mă informez unde îți dorești să facem ședința foto în locația aleasă și îți propun perioada din zi care este cea mai potrivită.

Pe cine putem lua la ședința foto de familie

Pe toți cei dragi desigur: pe bunicul și bunica, frați, surori, copii, sau cățelul. O bucuria poate fi cu atât mai mare dacă aceste fotografii le vom așeza într-un album pentru toți pe care îi iubești. Poate fi o ocazie potrivită de a sărbători în familie. Poate fi o soluție ideală de rememorare a emoțiilor trăite din locația preferată, alături de cei dragi peste ani!

Scroll to Top