fbpx

Raluca & Sebastian

Cununie civilă la Biserica Albă pe Calea Victoriei din București

Am ajuns și la biserică!

Încet, încet printre stăduțe cu mașina este la ghici să găsești un loc de parcare în apropiere. Pe Calea Victoriei este exclus, așa că singura varianta este să te lase colegul chiar în fața bisericii cu echipamentele iar el să caute apoi un loc de parcare. Pentru invitați este altă poveste.Aici biserica beneficiază de o oază de umbră în curtea de la intrare, binevenită în sezonul călduros, toată lumea căuta umbra și se formau grupuri exact după forma umbrei copacilor.

Biserica la interior este foarte luminoasă, multe raze de soare și în schimb răcoare, exact atât cât trebuie nici mai mult nici mai puțin, multe scaune pe lîngă pereți. Un aspect important pentru evenimentele la care sunt mulți invitați și multe persoane care nu rezistă prea mult în picioare.„Biserica Albă este vizitată de lumea de elită din oraş. Este cu desăvârşire bine îngrijită, ceea ce face onoare administratorilor ei. În interior este de o curăţenie exemplară. Aşa ar trebui să fie pretutindenea toate bisericile din ţara noastră, fiindcă aşa cum a spus şi a învăţat pe toţi românii, viteazul şi prea înţeleptul nostru rege Carol I: Popoarele care îngrijesc monumentele lor, se ridică ele însele, căci pretutindenea monumentele sunt povestirea vie a istoriei, oglinda trecutului, semnele vederate pentru generaţiile  viitoare”.

Am intrat primii ca de obicei și ne-am instalat, ne-am  pregătit cu echipamentele preferate după gust  iar așteptarea nu a durat mult.

Raluca a intrat ușor la brațul nașului cu un pas sigur și cu un zâmbet ce te lăsa fără cuvinte.Invitații, cei puțini care apucaseră să intre, erau deja pe margine lăsând parcă loc pentru miri în timp ce își căutau un loc din care să observe mai bine ceremonia religioasă.

Cavalerii de onoare au stabilit împreună cu domnișoarele de onoare dinainte cum se vor așeza în biserică, s-au așezat în ambele părți ale altarului. Cavaleriii pe dreapta, domnișoarele pe stânga.

Binențeles că am prins și priviri mai interesante ale cavalerilor dar și ale domnișoarelor de onoare, nu degeaba s-au așezat așa!

Un avantaj foarte mare pentru miri a fost alegerea ofertei foto, doi fotografi de nuntă.Fiecare cu viziunea lui și fiecare beneficiind de echipamente diverse am reușit să surprindem emoțiile, imagini de ansamblu cu evenimentul și micile detalii din diverse unghiuri în aceleași momente. 

O slujbă emoționantă cu oameni calzi și frumoși, universul parcă uneori conlucrează iar astrele se aliniază pentru a ieși totul așa cum îți dorești!

Scroll to Top