Petru & Pavel

Botez tradițional dedicat gemenilor Petru și Pavel.

Într-o zi ploioasă, cu mulți copii, într-o biserică cu însemnătate sufletească pentru parinți și pentru nași (Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel).

Botez realizat în general cu ajutorul luminii de blitz, lumina naturală din interior aproape a lipsit.

Majoritatea slujbei am fotografiat în lumina ambientală ce intra prin micile ferestre ale bisericii.

Atmosfera generală a fost extrem de calmă, multă liniște, eu fiind singurul care mă tot plimbam pentru a surprinde cadre plăcute și tot eu fiind cel care mai rupeam din liniștea momentului prin fotografii și prin mișcare, binențeles că totul s-a realizat cu bun simț și fără să perturb desfășurarea slujbei de botez.  

La botez au participat foarte mulți copii, copii curioși ce s-au împins, au chicotit, au pus întrebări care mai de care mai amunzante și binențeles că au fșcut cerc în jurul lui Petru și al lui Pavel la cristelniță exact în momentul botezului cu apă.

Am reușit chiar și așa să surprind emoțiile și chipurile lui Petru și al lui Pavel din acel moment unic, pe lăngă toți ceilalți copii atât cât a fost posibil.

Sunt multe biserici în care preoții au o conduită mai severă și comunică despre zona în care fotografului îi este sau nu permis sa aibă acces. Și de această dată m-am strecurat pe lăngă preoți, fără să îi incurc sau să insist prea mult și au rezultat câteva imagini unice ce au adus bucuria încă o dată pe chipul părinților și al nașilor.

Scroll to Top