Pavel

Botez Pavel, o mică petrecere fără muzică, în familie.

Botez Pavel, un botez într-un cadru intim la Biserica Buna Vestire din Corbeanca și petrecerea la Restaurant Voievodal.

 

Clasată ca monument de arhitectură, biserica datează din anul 1819 şi se situează în comuna Corbeanca, la 20 de kilometri de Bucureşti. Atât locuitorii comunei, cât şi cei care s-au stabilit aici în ultimii 20 de ani au plăcerea şi bucuria de a merge la „biserica din sat”, aflată lângă şcoală şi primărie. Biserica are formă de corabie, cu o turlă și o absidă semirotundă pe interior şi poligonală pe exterior. Pereţii din cărămidă au grosimea de un metru, iar cei care au contribuit la construcţia acesteia, după cum reiese din pisanie,au fost boierul Ştefan Vornicul şi boierul Nicolae (proprietari de moşii la acea vreme).
Cutremurul din anul 1977 a afectat această sfântă biserică prin deteriorarea structurii de rezistenţă. Astfel, un an mai târziu s-au făcut reparaţii, consolidări, s-a construit cerdacul şi s-a schimbat acoperişul.

O biserică pentru oameni care are acel ceva care te face să te simți bine, un loc în care simți efectiv că cineva se gîndește la tine.

Momentul ales pentru eveniment este în plină pandemie Covid, așa că măștile fiind obligatorii, fotografiile au ieșit aproape toate memorabile, cu mască:). Restricțiile aferente cu numărul de invitați. Nașii, părinții lui bebe, fotograful și preoții au voie în biserică, restul afară.

Noroc că am făcut o ședință foto bebe în curtea bisericii, unde invitații s-au relaxat și au intrat în joc.

Slujba s- a desfășurat ca de obicei, pentru mine doar cu o mică observație.

Este deja o regulă (obsrevată) ca la fiecare slujbă de botez preoții să facă sau să nu facă ceva ce este clasic.

Așa că fiind atent la detalii sunt 99% din timp cu ochii pe ce fac preoții.

Aștept să îl dezbrace pe bebe, să vorbească cu el, să verifice temperatura apei din cristelniță și momentul așteptat de toți, intrarea în apa sfîntă a tainei botezului.

Surpriză însă, nu a fost chiar așa.

Preotul l-a luat pe bebeluță, l-a pus ușor pe umăr ca să își vadă părinții și din doi pași cei doi au ajuns deja lăngă cristelniță.

Eu deja mă duceam să îi fac un cadru lui bebe așa pe umărul preotului însă îmi dau seama ce va urma și fac și eu patru pași rapizi să ajung înaintea lor la cristelniță ca să surprind momentul.

Nici bine nu am ajuns, pun camera la ochi și îl văd pe bebe care parcă ieșea din apă însă nu era ud.

De fapt bebe nici nu intrase în apă…

Doar a fost atins ușor, udat pe cap de către preot care a luat apă în palma lui și acesta a fost momentul așteptat…

Am surprins binențeles exact acest moment dar mi-a luat și mie ceva timp să înțeleg că doar asta a fost și s-a terminat, să fotografiez în continuare.

Slujba va continua ca de obicei.

Bine că am fost pe fază!

 

Petrecerea a avut loc la Restaurant Voievodal din Bucureşti.

Restaurantul Voievodal Băneasa se află amplasat pe vechile moșii ale boierilor Văcărești, adică zona Băneasa de astăzi pe Șos.București-Ploiești la nr. 10 al Bucureştilor. Acest restaurant românesc a fost inaugurat la mijlocul anilor 2013. Locaţia cu aer elegant, amenajarea autentică, preparate de bucătărie românească extraordinar de gustoase şi modul lor de servire sunt toate gândite ca oaspeţii să se simtă trataţi şi ospătaţi regeşte, ca cei aflati in gazda la curtea marelui ban Șerban Văcărescu și a soției sale, băneasa Ecaterina Văcărescu, nobili amfitrioni ai acestor locuri.
In zilele noastre acest loc se afla in top restaurante București datorită acelor specialități tradiționale cu care se mândrește, o carte de vizită perfectă pentru un restaurant românesc. Toate aceste caracteristici fac intr-adevar faimos restaurantul nostru, mai ales in zona de nord a Bucurestiului

Petrecerea în sine a fost de fapt o masă mare și lungă, înghesuiți destul de mult!

Personalul din păcate a fost autentic negativ, fără mască și fără să ofere posibilitatea de a aranja masa în altă zonă mai aerisită, deși nu erau mese rezervate.

Loc destul, oră lejeră, pandemie, clienți puțini, mese goale dar nu se poate, asta este rezervat nu vă pot muta!

 

Restaurantul Voievodal are acel ceva.

Restaurantul este apreciat de Tripadvisor cu 4 stele

 

Servirea impecabilă, preparatele la fel, atmosfera generală plăcută, poate o fi avut omul o zi proastă!

Însă am rămas cu toții cu un gust amar, poate dacă petrecerea era în altă zi?

Fotografii de la masă nu prea sunt potrivite și apreciate de nimeni.

Am făcut totuși fotografii pentru cuplurile prezente alături de părinții lui Pavel ca amintire atît căt s-a putut face fizic să arate ok, fără sticlele de băuturi aferente de pe masă.

Căteva fotografii pentru domnișoarele care vreoiau să pozeze și fotografii de la tort.

Fiecare petrecere este până la urmă de ce nu o ocazie să îți faci o fotografie în care să arăți bine și care să te binedispună.

Un fotograf de eveniment? O bună ocazie să îl pui la treabă, să îți facă cîteva fotografii de portret sau fotografii interesante, imagini cu tine cănd te relaxezi, fotografii unice pe care cu siguranță nu le poți face nici cu cel mai performant telefon.

Scroll to Top