Nuntă tradițională

Nunta tradițională

Evenimentul a început dimineața devreme, exact înainte de instalarea căldurii cu care ne obișnuisem deja dar fără agitația specifică, chiar la miri acasă. Petrecerea a fost la Restaurant Salon Select aproape de Bragadiru.

Ce trebuie să nu lipsească la nunta tradițională ? decorațiile din baloane și mesajul de la intrare…. ambele creionînd deja o atmosferă de poveste.

Decorul bine aranjat la nivel de detaliu, panou la intrarea în curte, baloane și masa gata pregătită pentru invitați cu căteva atenții culinare atent pregătire de micile ajutoare. Cafeluța pusă deja la foc mic, apa plată și minerală puse la rece. Binențeles că la un moment dat au apărut și nelipsiții lăutari.

Nunta tradiţională românească în mijlocul verii, mult soare, căldura aferentă și obiceiurile de rigoare. Dacă îți dorești acest tip de nuntă, sunt convins că te întrebi ce se face la o nuntă tradițională sau ce este obligatoriu să faci din aceste obiceiuri. De obiceiuri şi tradiţii începem încet încet să ne îndepărtăm, preluăm din păcate foarte ușor influențele din afară și o mare de indiferență văd că se lasă pe mulți dintre noi, așa încît farmecul pe care îl au aceste obiceiuri începe să dispară. Toate nunțile au început deja să arate la fel, unicitatea există binențeles, cu toții ne dorim de ceva special, însă simbolurile care există în spatele obiceiurilor nu mai sunt cunoscute.

O parte din miri rămîn foarte surprinși cînd le povestesc ce obiceiuri se fac și de ce se fac, care este simbolistica și de ce sunt importante pentru noi ca oameni. Acum alegerea este a fiecăruia dintre noi dacă le facemsau nu le facem. Dacă le modificăm sau le manevrăm să existe dar să aibă totuși alec ceva al nostru care este unic.

Așezarea cocardelor, oferirea buchetului, ruperea turtei miresei, banii puși la pantof, banii puși la pieptul miresei, hora miresei, aruncatul buchetului și lasarea voalului, toate sunt făcute pentru binele tinerei familii, pentru bunăstare și bogăție, pentru startul în viața ca familie unită în fața lui Dumezeu și în fața familiei extinse.

Fotograful în cadrul unic al nunții tradiționale poate surpride multe momente dacă cunoaște etapele nunții și binențeles dacă este atent la detalii. Pentru mulți aceste detalii nu sunt importante, sunt tradiții, nimic special, ajungem să de plictisim și să căutăm cu toții inovația, noutatea, dar suntem oameni și uităm că pentru mirii noștri evenimentul se întîmplă pentru prima dată.

Dacă noi ca fotorgrafi profesioniști am participat activ la nenumărate nunți cred că 99% din miri sunt la prima nuntă și nu cunosc ce se întămplă, sunt foarte emoționați, toată lumea trage de ei , invitații trag de ei, aici este foarte important, noi ca fotograf-cameraman să le fim alături și să îi sprijinim și ajuta să le facem evenimentul cît mai plăcut și lejer cu putință. Zămbetele și distracția, relaxarea se va vedea cu siguranță în fiecare imagine fie ea prelucrată excesiv sau doar la nivel elementar.

O fotografie la o nuntă tradițională va ieși bine , nu este nevoie de pozing, nu este nevoie de nu știu ce idei nebune, totul va curge natural, imaginile vor fi naturale și culorile vii.

Scroll to Top