Mădălina & Adrian

Fotograf profesionist nuntă Mădălina și Adrian.

Ziua pentru echipa foto a început dimineața devreme cu agitația specifică, multe echipamente și ceva viteză pe autostradă, evenimentul a fost la Restaurant COOL Palanca aproximativ 1 oră distanță de București .

 

Nunta tradițională a început destul de matinal la cort, într-o atmosferă de poveste.

Decorul era aranjat la detaliu, arcadă cu flori la intrarea în curte, indicator „proaspăt casătoriți” și covorul roșu, balansoarul pentru doamne si domniţe ornat cu flori şi nelipsiții lăutari.

 

Avantajele pachetului cu 3 fotografi la nuntă!

Cînd sunt 3 fotografi la aceeași nuntă poate te gîndești că este doar o fiță sau că este o risipă, plătești 3 meniuri în plus degeaba, să știi că nu este doar vorba de dezavantaje!

Risipă de bani?

Hăi să îți descriu ce am făcut aici: 2 fotografi am mers acasă la mireasă, ne-am împărțit sarcinile, este minunat așa. Fiecare își poate face ce cadre visează, are timp să experimenteze și desigur în principal va realiza fotografiile cerute de miri dar are timp în plus pentru creație și va obține fotografii relaxate. Al doiela fotograf care este la mireasă poate face fotografii la domnișoarele de onoare, la detalii, la verighete, la pantofi, la părinți. Al treilea fotograf s-a dus la nași acasă, pentru fotografii de cuplu, fotografii de portret nașă, fotografii de familie (cadou de nuntă) și pentru un mesaj înregistrat special pentru miri (surpriză).

Totul se întâmplă în același timp, fiecare fotograf este în altă cameră și surprinde emoțiile de acolo, ceea ce se întâmplă. Știind că are un colegul acolo la nevoie, pentru asistent lumini sau pentru a avea perspective diferite, unghiuri dferite. Este un mare avantaj pentru toți în special pentru miri.

De obicei ne împărțim echipamentele între noi ca să avem fotografii diferite. 

Unul va realiza o fotografie în care prinde cu un obiectiv larg toate domnișoarele din cameră, acțiunea, atmosfera iar celălalt dacă este tot acolo face fotografii de portret, va surprinde emoțiile fine, mimica feței, detalii, mîini, atingeri, machiaj, interacțiunea, etc.

Eu am ramas la mireasă de data aceasta împreuna cu al doilea fotograf (întotdeaua la mireasă se întâmplă cele mai multe întămplări 🙂

Am realizat fotografii la detalii, fotografii la papioane , butoni, ceas, fotografii la cercei, etc, într-un cuvânt micile lucruri care chiar contează (pentru mireasă). Toate fiind deja așezate așa cum iși doreau mirii (pantofi de nuntă pe un avion / plafonieră aproape de tavan) , pentru o echipă de fotografi profesioniști aceasta a venit ca o problemă mai puțin 🙂

Fotografii de portret?

Mădălina și-a dorit foarte mult să aibă o fotografii de portret mireasa cu bunica:

– Eugen, vino te rog, vreau o poză cu bunica mea!

– desigur, unde este bunica la parter? cobor imediat, stai că Dragoș a blocat scara, pozează domnișoarele de onoare! Eugen

– uite cine este aproape de fete! Este Adrian, cred că vrea și el niște poze! Eugen

– Adrian hai și tu! Eugen

– nu am chef!, las fetele la poze! Adrian

– hai și tu că pe urmă nu te mai prindem pe aici! Eugen

– bine, dar doar cîteva, cum să stau? Adrian

– liniștit, relax, poți să verifici cît este ceasul și să ne spui dacă suntem în grafic! Eugen

– gata? Adrian

– da gata, hai să vă facem poze cu bunicii, sunt jos nu?

– da hai să mergem! Adrian

Am coborît cu toții la parter, aici deja erau părinții, bunicii, prietenii apropiați, cîțiva nepoți, era un dute vino continu pe ușile de la terasă.

Facem cîteva cadre cu bunica, foarte veselă și cu tatăl lui Adrian, care era cu ochii țintă la ceas și care ne-a mustrat!

– am întârziat deja la biserică, ce o să zica preotul? mai faceți multe poze? Socru mare

– ne așteaptă, că nu mai are altă nuntă azi! Adrian

– stai liniștit că nu pleacă nicăieri ! Adrian

 

Cîteva cadre cu Mădălina tocmai la fix, am găsit un scaun în cameră și am rugat-o să facem fotografii de posing, pentru album dacă vrea:

– Vrei sa facem cîteva poze cu aranjatul voalului și cu cerceii, machiajul? Eugen

– normal! hai să facem, unde vrei să stau? mă așez aici ? Mădălina

– chiar aici pe scaunul acesta și avem nevoie de o domnișoară de onoare care să te ajute, nașii văd că nu au ajuns! Eugen

– este un scaun urît stai să caut altul! Mădălina

– este în regulă facem un portret și detalii, nu se vede scaunul! Eugen

– aprindem lumina? e cam întuneric aici! Mădălina

– este în regulă nu are importanță lumina ambientală, folosesc blitzul, este în regulă! Eugen

 

Binențeles că nu au lipsit fotografii cu domnișoarele de onoare pe scară, fotografii cu rochia la fereastră, chicotelile speciale, fotografii de la bărbierit.

 

Bărbieritul a avut loc afără în curte, ca să ajungem însă acolo am mai găsit o ocazie să îl punem pe Adrian la treabă:

– știi de tradiția cu trecutul pragului? Vrei o poză cu mireasa în brațe? Te încumeți? Chiar dacă este înainte de nuntă! Eugen

– da….tare, hai să o facem, cum facem?

– eu ies afară în curte și îți fac semn și treci pragul cu mireasa în brațe, atît! Eugen

– atenție la prag, are capcane, să nu cădeți amândoi (este plin de încălțăminte)! Eugen

 

Uite așa am ajuns și în curte, unde am dat de alt scaun și băieții  pregătiți cu spumă de ras și cu niște cuțite care mai de care mai interesante!

Adrian din păcate chiar a început să ne arate ceasul şi nu doar aşa de posing, însă chiar și așa slujba de cununie tot a început cu un delay de o oră.

 

Alte tradiții de pe la sat?

O luăm noi (echipa foto) înaintea alaiului, deja cred că erau cam 30 de persoane care ne deplasam pe drumul de țară și ne oprim din când în când ca să mai prindem cîte un cadru în care se întâmplă ceva.

– bine că vremea era bună, nu eram pregătit cu cizme sau pungi pentru noroi, (aveam haine de schimb la mine și umbrelă) drumul fiind de pămînt mai mult cu puțină piatră dar în stare bună, dacă ar fi plouat ne făceam ca purcelușii cu toții.

– cîteva opriri dese pe drum pe la anumiți vecini pentru vin și urări,

– urmează un ultim obicei la fîntîna din sat, lîngă primărie, aici trebuie să verse un ulcior cu apă și să respecte indicațiile bătrânilor din alai,

– totul într-un ritm de tobă ce ne făcea să ne întrebăm dacă avem la noi cu toții dopurile de urechi pentru mai târziu dacă va fi cazul,

– ce să mai vorbești cu Mădălina acum, noi strigam practic la ea să se oprească puțin, să se uite către echipa foto, imposibil,

– am găsit la un moment dat un fel de monument cu o acvilă cred și am vrut să o am în cadru alături de ei, dar întoarce alaiul cu 10 m înapoi pentru asta dacă poți!

– este o misiune imposibilă!

– ne străduim să scoatem ceva și aici, măcar căteva fotografii la obiceiuri, sigur sunt importante pentru bunici!

 

Slijba de cununie,  biserica, doi în unu.

Cum am ajuns aici, deja ne organizăm să stabilim care și unde stă, de ce?

Biserica era foarte mică…

A apărut și colegul numărul 3, el a fost cu Adrian să ia nașii.

– ce naiba facem acum? ne călcăm în picioare! eu stau mai în spate iau eu tele-ul! vă băgați voi doi în față! Fotograful 3.

– de ce o fi o cristelniță aici? Adrian spuena că doar noi suntem azi la biserica aceasta! Eugen

– ia să vezi că facem fotografii și la botez, nu am vorbit despre asta! Fotograf 2.

-le facem și pentru botez, vorbim după cu ei, nu va fi o problemă, doar nu o să stăm degeaba! Eugen

– bine!, eu ies afară, nu avem de ce să stăm toți trei nu? Fotograful 3.

 

 

Biserica foarte veche se pare a trecut printr-un incendiu (arsă pe alocuri), bănuiesc că aceasta avea mai mult valoare emoțională pentru părinții și pentru bunicii lor.

 

Fiind destul de mică a fost o adevarată provocare să facem fotografiile pe care ni le doream (3 fotografi + 2 videografi+ invitaţi înăuntru și afară), dar am reușit.

Şedinţă foto în Lanul de Floarea Soarelui

Unde se poate face o ședință foto neplanificată.

Ședințele foto în afara Bucureștiului, pe cîmp în lanul de lavandă, floarea soarelui, grîu, cîmpia de maci, au ceva, o atracție irezistibilă în fața căreia nu am rezistat.

Lanul de Floarea Soarelui a fost o locație pentru ședința foto peste care am dat efectiv în drumul nostru, a fost ceva instantaneu, o oprire neplanificată. Partea frumoasă era modul în care am ajuns acolo.

Am plecat de la miri imediat după ce slujba de cununie s-a încheiat, ca de obicei primii ca să fim înaintea tuturor.

Pe drumul nostru ghici peste ce am dat?, Lanul de floarea soarelui care nu ne-a lăsat să ne continuăm drumul liniștiți. Așa că am oprit și am așteptat să apară și domișoarele de onoare, mașina lor știam că a plecat imediat după noi și erau destul de hotărîte să nu ne piardă din vedere, probabil că nu cunoșteau drumul. Așa că ceva ce nu am planificat inițial a dus către o chestie intenșionată, o ședință foto pe cîmp.

Cîteva imagini cu piciorul practic gol al domnișoarelor de onoare, la marginea lanului de floarea soarelui, pe asfalt, pantofii de gală fiind ăn mașină, domnișoarele parcă abia așteptau să pozeze în acest cadru deosebit. 

Nici nu ne-am mobilizat bine cu toții să găsim un loc fără elemente neplăcute ( țepi, bețe, mărăcini) plante care cresc la marginea culturilor pe marginea drumului și care ne încurcau planurile de a ajunge mai aproape de locul potrivit pentru o ședință foto, că au apărut și Mădășina cu Adrian. 

Surprinși că erau două mașini oprite pe cîmp pe avarii ni s-au alăturat și ei însă arătîndu-ne ceasul, să ne grăbim totuși, să nu stăm mult!

Așadar am făcut schimb, domnișoarele de onoare au revenit la mașină iar noi am continuat să facem fotografii cu mirii noștrii. Cred că toată tevatura nu a durat mai mult de 20 de minute, dar aceasta a adus o bucurie și multe zîmbete pe fețele tuturor, mai ales că a fost ceva improvizat, de moment.

Şedinţă foto la Palatul Ştirbei

Ședința foto am realizat-o la palatul Știrbei, cu tot alaiul de rigoare au ieșit însă câteva fotografii minunate în care am surprins ținutele, emoțiile și veselia atât pe pavilionul Prințesa Maria dar și la intrarea în palatul Știrbei. Și aici ca în multe locuri de acest fel când prinzi o zona liberă și potrivită pentru fotografii bune de album îl ocupi instant. Așadar Mădălina s-a așezat imediat la poză chiar dacă scaunul era de pe vremea cumunismului iar pereții aveai impresia că vor veni peste noi.

Pe drum am oprit la insistențele noastre într-un lan de floarea soarelui, fiind un moment rar și de neratat au ieșit câteva cadre frumoase neregizate. Domnișoarele de onoare abia așteptau să aibă fotografii pe camp în picioarele goale, iar nefiind presate de timp emoția lor se vede în fotografiile realizate, acestea fiind naturale și funny . Am reușit astfel să facem și fotografiile de portofoliu cu Mădălina și Adrian în lanul de floarea soarelui, dar fiind pe fugă și atenți la rochie, la gâze, la crengi și pe ceas totul a fost pe repede înainte.

Scroll to Top