fbpx

Fotografii printate, albume, printuri pe hîrtie fotografică

De ce ai investi într-un album?

Mulți ar spune că este ceva depășit, de ce să cheltui o căruță de bani pe print pentru cîteva poze cînd oricum ai toate pozele în cloud și le poți accesa de oriune.

Fiecare alegere are avantaje și dezavantaje, însă  peste ani cine se mai uită la căte poze se strîng în smarphone, în cloud sau pe computerul de acasă, hardiskurile se pot strica oricînd nu le trebuie condiții speciale, un disk cd/dvd la fel, idem și cu stickul usb, în cloud doar dacă le ștergi accidental.

Pe de altă parte un album printat de fotograful tău de eveniment își va găsi mulți ani un loc de preț în camera ta, accesibil pentru orice va dori, păstrat în cutia lui este o adevărată experiență în sine.

Din momentul cînd îl iei în brațe îl simți, are greutate, textură, miros, caracteristici pe care în mediul online nu le poți avea.

Un album de nuntă convinge mai mulți prieteni decît o poate face un scrool pe un ecran rece de televizor sau smartphone.

Un album de nuntă este creat special de un fotograf de nuntă pentru fiecare, are acel ceva pe care îl găsești în pozele bunicilor și poate ale părinților de pe vremea cînd aceasta era singura metodă de păstrare a imaginilor în timp. Nu spun că nu sunt potrivite imaginile stocate și accesate în mod digital, însă feelingul nu este același. Cât de apreciat este un album de fotografii sau dacă merită sau numerită poate fi o discuție care cel mai bine este  să o avem doar după ce punem mîna efectiv pe un astfel de album.

Deși în anii trecuți am făcut albume de prezentare acum parcă cel mai bine vă las pe voi clienții mei să le vedeți fizic direct la tipografie, unde în fiecare zi apar lucruri noi, tehnologii noi, materiale noi.

De ce să cheltui bani cu albumele?

Din multe motive:

  • Cumperi o experiența în sine pentru mulţi ani,
  • Costul final este mai mic decît dacă te hotărăşti să îl printezi tu + timp alocat să produci layout-ul,
  • Machetarea are cîteva chichițe, nu este ceva banal pe care îl poți face simplu,
  • Un fotograf de eveniment are discounturi de la tipografii,
  • Vei avea printuri profesionale retuşate şi potrivite perfect artistic,
  • Odată cu trecerea timpului nu vei mai scoate fotografii printate,
  • Poate fi un cadou potrivit pentru părinţi, naşi la o ocazie specială,
  • Şi tot aşa…

Cu cine lucrez la print? Class Albums fac parte din tipografiile de calitate recomandate din Bucureşti.

De ce lucrez cu  Class Albums ?

Albume de nuntă de calitate, preţuri decente, multe variante de coperţi, hîrtie de calitate superioară, culori perfecte, culori ce rezistă în timp, pentru că prețuiesc calitatea și nu în ultimul rînd pentru că sunt profesioniști. Livrează materialele finite foarte repede, comunică foarte bine, acceptă plata cu cardul, ce să îi mai laud ….sunt profesioniști.

Cum arată un album în realitate, concept și design?

Un film de prezentare și modul în care poate fi prezentat un album de nuntă/eveniment fără a te întălnii cu clienții.

Albumul prezentat este pe hârtie raster.

Cît costă halatul? glumesc, cît costă un album de nuntă?

Binențeles că prețul pentru albumele de la nunta unui fost client diferă de prețul albumelor de la nunta ta, de ce? put și simplu pentru că este alt album creat exact așa cum îți dorești (număr de pagini, tip de hîrtie, tipul de coperți, gravură laser, dimensiuni, număr de albume, colaje predate, timpul de predare și momentul din an).

Din căte observi sunt o mulțime de detalii care chiar fac diferența iar eu mă voi străduii să te pun în cea mai bună poziție/posing  care ți se potrivește și să îți scot în evidență cele mai frumoase trăsături. Pot pune în album fotografii cu rochia de mireasă, nunta de 10 ani, cu model invitație nuntă dacă știu că este unul din elementele foarte importante din organizarea nunții și trebuie pus în album.

Căte variante de albume există? Răspuns nu există limită, imaginația ta și creativitate este infinită, exemple aici…..

Există albume mai mici , mai ieftine, albume de lux, albume foto hd, album foto clasic, albume foto de familie, album de botez, un album foto este potrivit pentru fiecare eveniment.

Leave a Comment

Scroll to Top