fbpx

EUGEN ELISEI fotograf profesionist din București

Cauti un fotograf profesionist? Bun venit pe site-ul meu! Sunt Eugen Elisei om vesel, încântat de viață, artă și frumos. Iubesc natura, cerul liber, animalele și oamenii pozitivi. Sunt soț, tată, fotograf și inginer, roluri importante care îmi fac viața minunată, plină, provocatoare și împlinită.

Ce mă definește ca om și profesionist?

Sunt o fire  sensibilă și prietenoasă, autentic, deschis mereu la idei noi. Am gândire analitică o mare atenție la detalii și un simt estetic dezvoltat, ceea ce îmi aduce un mare plus în munca mea de fotograf.

Mă ghidez după valori morale sănătoase, constructive și mă străduiesc să acționez corect în orice situație. Nu îmi consum energia cu critici inutile și păreri nefondate, particip la discuții care sprijină viața, relațiile și aduc ceva concret și benefic în lume.

Pregătire profesională:

Ca pregătire academică am  studiat facultatea de construcții specializarea  drumuri și poduri, lucrez de 18 ani în acest domeniu. Dacă ești curios/ă de activitatea mea inginerească  poți citi mai multe aici.

În paralel, 10 ani am lucrat și în domeniul organizării de evenimente. Pasiunea pentru fotografie am descoperit-o la doi-trei ani după ce am început să lucrez în acest domeniu din nevoia de a face fotografii de calitate pentru evenimentele organizate.

În anul 2017 am încetat să mă mai implic în organizarea de evenimente și am  ales să particip la evenimente doar în calitate de fotograf profesionist.

Când am devenit fotograf profesionist?

Am început să studiez fotografia la modul profesional, la început individual prin vizionarea a zeci de tutoriale video de tehnică și artă fotografică, prin participarea la seminarii pentru fotografi profesioniști,  am participat la cursul avansat de fotografie  creativă RGB Photography cu Răzvan Buluș și am lucrat alături de Dragoș Constantin  fotograf profesionist consacrat și  trainer, cu vastă experiență fotografică.

Particip în continuare la seminarii și conferințe, publice și on-line pentru fotografi profesioniști, am în listă mereu noi cursuri pentru pregătirea mea profesională și dezvoltare personală. Cred ca un fotograf profesionist este interesat mereu de progres atât în plan profesional cât și în plan personal.

Îmbin fotografia cu ingineria într-un mod în care mie îmi satisface pasiunea artistică și nevoia intelectului de a participa într-un mod pragmatic la viață. În plus, nu sunt nevoit să alerg după sute de nunți pe an ca să îmi acopăr nevoia financiară ci aleg doar atâtea proiecte fotografice într-un an cât să mă pot dedica complet, pentru a oferi valoarea pe care o promit.

Faptul că am o pregătire tehnică  pe care o folosesc zilnic, mă ajută să îmbin arta, creativitatea  și tehnica fotografică, într-un mod echilibrat pentru a obține imagini fotografice inedite și corecte.

Experiența în organizarea de evenimente mă ajută enorm în activitatea mea de fotograf profesionist. Cunosc toate etapele unui eveniment, fie nuntă, botez sau petrecere. Știu să pun întrebările potrivite, estimez  situațiile neprevăzute, știu care sunt detaliile importante pentru o mireasă și recunosc un concept de eveniment tematic care, trebuie neapărat luat în calcul și transpus în imagini.

Ce fel de fotografie fac?

O situație, un moment sau o expresie ce îmi atrag atenția, fac pentru mine un motiv suficient pentru a fotografia. Deși se recomandă, nu am ales o singură direcție. Un fotograf profesionist are la bază calități artistice iar arta este complexă. Îmi place complexitatea și cred că mă îmbogățește la nivel profesional și personal.

Fac fotografie de nuntă,  fotografie de botez, fotografie de petreceri, fotografie corporate, fotografie imobiliară, fotografie travel, ședințe foto de familie.

Dacă ar trebui să aleg, aș spune că prefer fotografia de nuntă și să fotografiez copii.

Prefer fotografia de nuntă pentru că există întotdeauna o poveste nouă, unică, încărcată de emoție. Privirile pline de iubire ale mirilor, o lacrimă discretă surprinsă pe fața unei mame, veselia domnișoarelor de onoare, nostalgia unui cuplu matur în mijlocul nunții, toate acestea și multe altele în plus, mă inspiră să surprind emoția și să o transform în eternitate prin fotografie.

Îmi place să fotografiez copii. Indiferent de vârstă, ca sunt la o petrecere organizată, la o ședință foto, la concursuri, început de an școlar, sau pur și simplu la joacă. Copiii sunt iubire necondiționată și sunt mereu prezenți în tot ceea ce fac. Nu există regie mai bună decât viața însăși iar ei o trăiesc din plin. Bucuria, trăirea, joaca și zâmbetul autentic al copiilor îmi provoacă atenția și aparatul foto instant.

Fotografia pentru mine este o mare pasiune ce mi-a adus în viață multă bucurie și relaxare. Orice tip de fotografie aleg, va fi pentru mine o mare încântare.

Ce fac când nu lucrez?

Îmi încarc bateriile petrecând zilnic timp de calitate cu soția și fiul meu, separat și împreună.

Ma relaxez în drumeții prin munți și călătorii prin lume. Mai mult despre asta aici .

Fac sport, alerg zilnic și joc tenis ocazional. Ascult muzică clasica și Queen. Mă uit la comedii, documentare  și filme biografice, citesc.

Trăiesc simplu, activ și prezent în viața mea.