Spectacole, lansari de colectie, ocazii speciale

Fotografie sportivă, de ce nu?

Concurs de dans sportiv The Secrets of Dance .

Fotografiile au fost realizate pentru membrii școlii de balet Jaquelin din București care au performat și la acest concurs fiind premiați atât la nivel individual cât și pe echipă.

Fotografii făcute pe toată durata derulării concursului de dans, atât in plan apropiat cât și la distanță. Am avut șansa sa pot imortaliza emoții, mimică si mișcări coregrafice speciale. Ideea şi tehnica au fost imbinate cursiv de Dna. coregrafa Jaquline Bratu care are puterea si răbdarea necesare pentru a modela trupuri, minți si suflete in cadrul scolii de balet din București.

 

Ce fel de fotografii pot fi realizate?

În special fotografii de grup dar şi individuale (mai puţine ) cu echipa de dans pe toată durata desfăşurării concursului din sală. Fotografii de la pregătiri pe hol şi pănă la sfărşitul evenimentului la gala de premiere.  Putem realiza cîteva  fotografii cu întreaga echipă şi cu antrenorii la încheierea concursului într-un loc cu spaţiu generos în care se pot aşeza absolut toţi şi să realizăm o imagine bună de calendar sau imagini de portofoliu ale şcolii de balet.

Pentru a avea fotografii din culise este nevoie de 2 fotografi de eveniment.

 

Ce are particular în fotografia de dans sportiv.

În funcţie de eveniment fotografii se pot aşeza unde vor prin sală alături de spectatori sau este obligatoriu acceptarea acestora ca fotograf acreditat şi asigurarea de locuri speciale pentru aceştia. În funcţie de acestea noi ca fotografi ne vom alege componenţa echipamentului de care avem nevoie şi necesitatea de trepied, monopod şi alte accesorii. Un fotograf sportiv ar trebuii să cunoască sportul respectiv, adică să mai fi participat la acest tip de eveniment, preferabil să îi placă acel sport. Este un eveniment la care mişcările se desfăşoară în funcţie de coregrafie mai lent şi uneori foarte rapid.

Lumina din sală de cele mai multe ori este fixă pe durata derulării concursului pentru fiecare sportiv sau echipă, dar se poate schimba de la echipă la echipă aşa că fii pregătit să fotografiezi în format raw pentru a putea corecta balansul de alb. Folosirea blitzurilor este în 99% din cazuti exclusă, oricum distanţa de la fotograf pînă la subiect este destul de mare şi lumina ar distrage dacă nu chiar ar distruge orice concentrare a sportivilor. Astfel că nu este bine şi nici recomandat chiar dacă este permisă folosirea blitzurilor ca acestea să nu fie folosite.

Este important punctul de staţie, cît de jos te poziţionezi faţă de scenă, preferabil să fii cît mai me centru şi mai sus. Astfel nu vei avea probleme cu luminile de scenă şi nici cu fundalul din spatele sportivilor.

 

Scroll to Top