fbpx

Nuntă Eliza & Mihai

Fotografii nuntă Galați, ședința foto Muzeul de Arte Vizuale Galați.

Evenimentul s-a desfăşurat la Galaţi, pentru noi echipa foto dimineaţa a început foarte devreme, ca de obicei cu o cafea tare băută în mers spre studio de unde ne-am încărcat maşina cu echipamente. Am facut o reverificare a locaţiilor şi a contactelor, a echipamentelor de backup, să avem suficienţi acumulatori la noi, carduri, lumini si blitzuri, avand un drum lung de facut nu prea era timp de recuperat ceva uitat , echipă din 2 fotografi de nuntă,, 2 adevăraţi profesionişti.

Ziua nuntii este cu siguranţă una din cele mai importante zile din viaţa unui cuplu de indrăgostiţi, de data aceasta Mihai şi Eliza. Cand am ajuns la Mihai acasă deja emoţiile îşi spuneau cuvântul, wisky şi ţigări, mulţi prieteni alături şi agitaţia de moment aferentă. Aici am realizat câteva fotografii clasice cu toţi baietii cand pregăteau mirele (în regie), fotografii cu detalii bogate şi fotografii pentru părinţii mirelui, nişte oameni calzi şi veseli. Am reusit să scoatem toată echipa de băieţi duri afară din apartament în faţa blocului şi să facem o fotografie în mers cu băieţii duri având cu toţii ochelari de soare (Stil). Destul de dificilă această abordare in fata blocului, multe maşini, multi pomi, cabluri dar am blocat traficul 1-2 minute, pentru aceste fotografii pe care Mihai a vrut să le aibă.

La Eliza când am ajuns ea era deja aranjată. Intr-o atmosferă plăcută, într-o grădină cu flori era asezată o oglindă mare, Eliza fiind pe un scaun în faţa acesteia şi cu domnişoarele de onoare alături contribuind fiecare cu câte ceva. Am surprins momentul când Mihai a oferit buchetul miresei, lacrimile bunicii şi atmosfera veselă ce radia în toata gradina.

Evenimentele desfăşurate în grădină au ceva aparte, au o frumuseţe şi o relaxare pe care nu o găseşti in blocurile comuniste, ceva asemănător de frumos insă şi mai elegant găsim la evenimentele ce se desfăşoară în camerele de Hotel.

La restaurant distracţia a început cu un vals lent, fum greu doar atât cât este potrivit şi câteva shoturi de tequila. O locaţie luminoasă în care toţi oaspeţii s-au distrat. Am surprins emoţii şi bună dispozitie alături de ei.

O sesiune foto la Muzeul de Arte alături de cei mai buni prieteni ai mirilor, într-o locație ideală.

Ședință foto de nuntă profesională cu doi fotografi de eveniment la Muzeul de Arte Vizuale din Galați.

Spațiu interior și exterior generos, ferestre mari, atmosferă plăcută. Câteva fotografii pe fugă, ca de obicei pe scara interioară, la fereastră și în curtea muzeului. Noroc și cu vremea, ușor înnorat, în rest temperatura ideală si mult chef de distracție și glume din partea cavalerilor de onoare.

Avantajele unei şedinţe foto  la muzeu,un loc preferat de miri

Muzeul de Arte Vizuale din Galaţi era la acel moment unul din cele mai bine renovate şi păstrare muzee din România, acesta face parte din rîndul muzeelor ce atrag ca un magnet mirii pentru cadre de poveste. Acesta este primul muzeu de arta contemporană românească din ţară.

O curte foarte generoasă în care am reuşit să aşezăm toţi pritenii lui Eliza şi ai lui Mihai, aceştia fiind veniţi într-un grup destul de mare. Am făcut cîteva cadre cu Eliza la intrarea în muzeu şi puţin posing. Glumele cavalerilor de onoare, privirile părinţilor, fiecare cu carisma şi nerăbdarea specifică au fost surprinşi în imagini curate şi luminoase aşa cum le stă bine, naturali.

O plimbare pe aleile din curtea Muzeului de Arte Vizuale nu a putut să ne scape, aceste alei fiind ideale pentru o plimbare fără alai, doar Eliza şi Mihai de mînă, fotografii simple şi naturale într-un mediu  colorat de natura îngrijită, culori plăcute şi emoţii pe chipurile lor.

Fotografii în interiorul Muzeului de Arte Vizuale

Pentru a putea face fotografii la interior binenţeles că sunt taxe şi timpi de aşteptare specifici. Aici ca în multe alte muzee de altfel sunt în permanenţă şi alţi miri, alte şedinţe foto în interior, unii la parter, alt grup pe scara de marmură cu stîlpii caracteristici epocii dar şi la etaj unde încă nu putem ajunge şi după care trebuie să aşteptăm cu toţii. Totuşi timpul este limitat pentru toţi, chiar şi cei care sunt deja în interior în faţa noastră vor fi anunţaţi că urmează următoarii miri.

Aşadar cu un mic timp de aşteptare ne facem curaj şi intrăm hotărîţi în interior, deşi poate am fi tentaţi chiar să ne bucurăm de frumuseţea interioară şi grandoarea locului totuşi şi noi suntem pe ceas, suntem anunţaţi de la intrare că avem 30 de minute să facem fotografii unde vrem la interior.

Începem prin descărcarea bagajelor şi un montaj rapid al luminilor pe monopod şi poziţionarea acestora pentru cadrul visat.

Eliza şi Mihai sau poziţionat iniţial pe scara de acces către etaj, am făcut mici retuşuri privind rochia şi pozingul lor, apoi clink, clink şi ne mutăm rapid către următoarea zonă care pare atrăgătoare. Urcăm pe scară de marmură albă şi realiyăm şi aici căteva cadre pe care ambii şi le-au dorit încadraţi de balustradele de marmură şi oglinda de la etaj, un cadru des întîlnit în imaginile de fashion cu rochii de mireasă.

Fotografii la fereastră cu mireasa

Imagini curate, posing natural şi elegant specific pentru o mireasă cu o rochie unicat.  Ce fotografii se pot face la fereastră? Binenţeles ca aici realiza căteva fotografii individuale, portrete, fotografii la detalii, fotografii la machiaj, imagini în care vom prinde binenţeles broderia de la fereastră, roşul covorului, ornamentele de pe pereţi, micile detalii pentru care am ajuns aici.

Mihai nu prea mai avea răbdare  cu pozatul aşa că l-am introdus şi pe el în poveste doar pe final, timpul fiind de doar 30 minute oricum mare lucru nu apuci să faci şi ştiind cum am aşteptat şi noi după alţi miri era timpul să ne străngem jucăriile şi să ne îndreptăm spre ieşire. Însă cu satisfacţia că am reuşit să facem ce ne-am propus şi anume fotografii bune pentru albumul nunţii, fotografii memorabile care vor rememora acel moment emoţionant în timp.

Scara în spirală

 Spre ieşire am mai tras puţin de ei şi am mai furat căteva cadre, oricum fiind aproape de ieşire efectiv nu deranjam pe nimeni, următorul cuplu abia a ajuns era în locul din care noi tocmai am plecat. Am găsit o scară interioară care ne-a oferit o perspectivă unică de sus. Binenţeles că Eliza a intrat în joc şi a coborît singură la parter şi s-a aşezat jos pe marmură, cu rochia de mireasă întinsă perfect în jurul ei. Au ieşit astfel cîteva fotografii de final care au adus multă bunurie şi multe zîmbete.

Scroll to Top