Adina & Niki

Cununia civilă Adina şi Niki la starea civilă sector 6 din Bucureşti.

Un cuplu special pentru mine, zâmbitori şi plini de energie aceştia au fost veseli până la sfârşit.

Pentru cine nu ştie cum se desfăşoară un eveniment, cununia civilă (pentru fotograful de nuntă și proaspeții căsătoriți chiar dacă doar în acte) … totul este efectiv pe ceas, eşti programat de exemplu la ora 12.15 PM, atunci intri nici mai devreme nici mai tîrziu, oferi cărţile de identitate înainte personalului care vine la ușă să ți le ceară şi apoi începe distracţia. Sala specială pentru astfel de evenimente fiind bine luminată de un soare plăcut, oferea o lumină caldă însă destul de dură pentru unele gusturi, cu umbre şi contrast ridicat. Oficializarea legăturii prin documente durează extrem de putin, dacă nu ai la tine ce iţi trebuie sau nu te pozitionezi nu prea ai timp de altceva…..şi deja s-a terminat, apoi vin martorii să semneze şi cam asta a fost, urmează felicitările şi orezul pe cap .

O chestie interesantă pe care am văzut-o rar la o stare civilă, este o oglindă imensă deasupra și în spatele ofițerului de stare civilă.

Pentru mine ca fotograf de nuntă, acest eveniment a fost printre cele mai speciale, fiind un eveniment în familie, de multe ori așa începe cariera unui fotograf de nuntă

Fotograf cununia civilă

Am reușit să surprind cîteva zîmbete relaxate, exclus fotografii mai atipice, totul se desfășoară într-o viteză de zici că cineva pierde trenul. 

Am făcut câteva cadre în interior până să apară următorul cuplu şi apoi afară unde ii aşteptau cativa prieteni foarte apropiaţi, membrii ambelor familii si orezul aferent livrat direct din pungă. Curtea şi accesul nu este prea plăcut pentru o şedinţă foto, spaţiul este mic, înghesuit, multe cupluri în curtea interioară, afară trafic şi lipsă locuri de parcare. Intr-un cuvant foarte puţine fotografii realizate care se pot folosi.

Deși mă așteptam ca de obicei să găsim pe jos confeti, de data aceasta am fost plăcut surprins să văd curățenie și doamne care debarasau în continuare mesele ocupate de cei dinaintea noastră. Binențeles că  paharele de șampanie au fost cele mai căutate, într-o atmosferă veselă le-am și golit rapid. Puțină șampanie ne prinde bine tuturor, ne ridică moralul și ne amintește că este totuși timpul să nu exagerăm, avem căteva ore bune de condus pe Valea Prahovei în traficul clasic.

Fotografii în curtea stării civile

Deși am propus să facem căteva fotografii afară, în curtea stării civile, nu a ieșit planul de acasă ca de obicei! Doar așa fugitiv, mai mult imagini furate între momente.

Adina şi Niki erau grăbiţi ca cei mai mulţi dintre noi, încântaţi ca „s-a terminat” şi putem merge împreună cu toţii la o pensiune la Azuga, acolo se va sărbatori de fapt evenimentul, într-un cadru mirific, vilă din lemn, la marginea padurii, inconjuraţi de natura si un aer de brad ce iţi trezea toate simţurile.

Doi tineri pentru care îmi voi face întotdeauna timp pentru cîteva fotografii.

Dacă dorești să știi răspunsul la întrebarea cât costă fotograful pentru cununia civilă , găsești aici informații.

Scroll to Top