Fotografie de eveniment la Palatul Național al Copiilor din București.
Concurs de dans sportiv Lebăda de Cristal ediția a VI- a. Fotografii realizate pentru echipa școlii de balet Jaquelin din București care a reușit să fie între premianți obținând diplome atât la nivel individual cât și la echipe. Felicitări!
Fotografiile au fost realizate chiar în timpul concursului de dans, surprinzând emoțiile, gesturile, detaliile specifice ale coregrafiei și tehnica superioară a elevilor Școlii de balet Jaquelin din București.
Un concurs de dans la care au participat multe şcoli de dans atît din Bucureşti dar şi din provincie.
La concurs au participat atît elevi cât și profesori din domeniul dansului şi coregrafi.
Fotografia sportivă
Un astfel de eveniment este complet atipic faţă de un eveniment privat, pentru aceasta trebuie să anticipezi, să ai răbdare şi să gîndeşti compoziţia finală a fotografiei. Pentru aceasta este ideal să mai fi participat la acest gen de evenimente şi să cunoşti sportul respectiv, altfel vei fi întotdeauna în urmă, vei face foarte multe fotografii aceasta ducînd la multe ore pentru selecţie şi prelucrare ulterioară.
În primul rînd este important de stabilit dacă evenimentul este deschis şi nu sunt restricţii, de multe ori nu este permisă fotografierea sau este permisă doar din anumite zone special amenajate şi doar pentru fotografii acreditaţi pentru eveniment. Apoi în funcţie de condiţii – restricţii vei alege echipamentul potrivit, cel mai important aici sunt acumulatori încărcaţi şi în număr suficient şi carduri de stocare suficiente. Se fotografiază în special în mod rafală, pentru cei care nu rezistă multe ore de stat în picioare ideal este un scau+monopied pentru susţinerea camerei.
Ce este provocator este să anticipezi cînd este momentul potrivit pentru realizarea unui cadru care merită imortalizat.
Sportivii în acest caz se poziţionează conform coregrafiei şi repetă de obicei multe poziţii de dans, gesturi şi arată foarte bine emoţia.
O bună poziţionare va ajuta să obţii cadre echilibrate cu toată echipa şi nu doar individual, o poziţionare în apropiere de scenă va scoate în evidenţă sportivii din primul rînd, o poziţionare spre centrul sălii şi spre capăt va ajuta la imagini bune de grup dar şi la posibilitatea de fotografiere a fiecărui sportiv individual.
Este bine să foloseşti obiective luminoase şi mod de prioritate de timp deoarece majoritatea evenimentelor se desfăşoară în interior, cu lumină insuficientă pentru a îngheţa mişcarea, exclus folosirea de blitzuri. Dacă ştiţi ceea ce faceţi puteţi salva fotografiile în format jpeg, aceasta ajută la folosirea mai ergonomică a camerei, avînt ca avantaje număr de fotografii / secundă mai mare, spaţiu ocupat pe carduri mai mic, posibilitatea de livrare selecţii la sfărşitul evenimentului.
Dar asta doar dacă repet ştii ce faci, dacă greşeşti de exemplu balansul de alb nu prea mai ai ce să faci la o fotografie salvată în jpeg. Fotografiază în mod raw ca să poţi recupera mai mult din greşelile făcute dacă nu eşti sigur pe tine şi ai suficiente carduri şi nu eşti presat de predarea materialelor.
Body + Obiectiv tele cu stabilizare
În sport ai în majoritatea cazurilor nevoie de obiectiv tele, adică un obiectiv cu focală mai mare de 85mm. Recomandat un obiectiv cu zoom şi nu fix de genul 70-200 cu f2,8 şi cu vr.
Acesta va ajuta enorm să prinzi imagini diferite ca compoziţie şi diverse încadrări doar din inelul de zoom.
Un obiectiv cu vr te va ajuta să ai un număr cît mai mare de imagini clare, altfel pentru a compensa lipsa acestuia va trebuii ori să ai un suport pe care aşezi camera ori un monopied/trepied. Îţi lipseşte acestă opţiune la obiectivul tău? Se poate compensa şi asta prin creşterea valorii iso combinat cu micşorarea timpul de expunere, + o mînă cît mai stabilă.