Baschet profesionist

_D750065
_D750137
_D750166
_D750296
_D750565
_D750599
_D750758
_D750850
_D750969
_D759931
_D759981
previous arrow
next arrow

Fotografie sportiva, meci de baschet juniori, echipa BC Fan Baschet in București.

Campionatul de baschet pentru juniori, editia 2022 Fotografii realizate pentru echipa clubului BC Fan baschet.

Fotografiile au fost capturate în timpul desfasurarii meciurilor avute pe aprcursul a doua zile, surprinzând emoțiile, gesturile, detaliile specifice baschetului, tehnica si sportivitatea elevilor Clubului BC Fan baschet din Tunari, jud.Ilfov.

Primul meci pentru juniori a fost cel cu cele mai mari emotii, la care s-a vazut lipsa de conexiune a echipei, fiecare jucator incercand sa arunce la cos, sa recupereze mingiile pierdute si sa se replieze in aparare. Primul meci in care multi membrii ai echipei acum au avut ocazia sa se vada fata in fata. Asteptari ? Coeziune? Viziune? toate vor venii la momentul potrivit, momentan au spart gheata, a fost prima experienta ca echipa, efortul depus a fost fantastic. Au fost trei meciuri pe parcursul a 2 zile consecutive. O victorie si doua infrangeri, dar victoria a fost cea care le-a aratat ca se poate si a fost poate acel ceva care ii impinge pe copii sa munceasca in continaure pentru ca se poate mult mai mult. Este doar inceputul a ceva foarte frumos. La meci au participat binenteles echipe cunoscute pentru cei mici, profesorii sau implicat cat au putut de pe margine cu indicatii si suflet fiind alaturi de micii juniorii de baschet din primul minut si pana la final.

Fotografia sportivă

Un astfel de eveniment este foarte solicitant si atipic fata de un alt sport gen dans sportiv, pentru aceasta trebuie să anticipezi, să ai răbdare şi să gîndeşti compoziţia finală a fotografiei. Directia in care vor venii jucatorii, momentul cand ii vei surprinde in aer cu o aruncare la cos. Ce este bine de stiut la acest gen de evenimente este sa iti iei in calcul ca lumina din sali este de multe ori foarte slaba iar viteza cuc are jucatorii se misca este foarte mare. Pentru a putea surprinde si ingheta miscarile este nevoie de sensibilitati mari, corectie de saturatie si obiective cu focala lunga si luminoase Altfel vor rezulta multe ore pentru prelucrare ulterioară, daca nu faci direct din camera setarile potrivite. Fiind un evenimentul deschis nu au fost restricţii, de multe ori nu este permisă fotografierea sau este permisă doar din anumite zone special amenajate şi doar pentru fotografii acreditaţi pentru eveniment.  Se fotografiază în special în mod rafală, pentru cei care nu rezistă multe ore de stat în picioare ideal este un scaun+monopied pentru susţinerea camerei si a teleobiectivului. Ce este provocator este să anticipezi cînd este momentul potrivit pentru realizarea unui cadru care merită imortalizat. O poziţionare in sala in diverse locuri m-a ajutat să obţin cadre variate, cu toată echipa dar şi individual. Fotografiază în mod raw (+jpeg de rezerva si livrare rapida) ca să poţi recupera mai mult din greşelile făcute dacă nu eşti sigur pe tine şi ai timp de editare. Daca stii ce ai de facut atunci varianta jpeg este ideala, totul setat bine de la inceput si poti preda imediat toate imaginile, binenteles doar selectiile.

Body + Obiectiv tele cu stabilizare

În sport ai în majoritatea cazurilor nevoie de obiectiv tele, adică un obiectiv cu focală mai mare de 85mm. Recomandat un obiectiv cu zoom şi nu fix de genul 70-200 cu f2,8 şi cu vr.

Acesta va ajuta enorm să prinzi imagini diferite ca compoziţie şi diverse încadrări doar din inelul de zoom.

Un obiectiv cu vr te va ajuta să ai un număr cît mai mare de imagini clare, altfel pentru a compensa lipsa acestuia va trebuii ori să ai un suport pe care aşezi camera ori un monopied/trepied. Îţi lipseşte acestă opţiune la obiectivul tău? Se poate compensa şi asta prin creşterea valorii iso combinat cu micşorarea timpul de expunere, + o mînă cît mai stabilă.

 

Scroll to Top