fbpx

Activități de fotografie în aer liber

Activități în aer liber, fotografie de travel, team-building

Fotografia de călătorie, fotografii simple pe care le putem face în timpul vacanței, la o ieșeală, sau de ce nu un city break.

În acest articol îți voi povesti despre cum să utilizezi echipamentul de fotografiat în vacanță, ce este bine să ai la tine în rucsac și cum poți obține fotografii ce cu siguranță vor atrage atenția urmăritorilor tăi de pe reţelele de socializare!

Echipamentul cel mai bun aici nu contează, ceea ce primează este să ai echipamentul de care dispui gata pregătit în orice moment. Binențeles că ar fi de preferat să ai un echipament care să ajute scopului cum ar fi (senzor dx sau mai mic, stabilizare, ecran rabatabil, obiectiv cu zoom cît mai mare, obiectivul luminos aici nu conetază, poate un trepied, protecție pentru ploaie, acumulatori și carduri suficiente, greutate totală căt mai mică, etc), iar pentru tine răbdare multă, capacitate pentru efort susținut și acceptarea faptului că nu te poți distra la fel ca ceilalți parteneri de joacă.

Va trebui să fii tot timpul primul și ultimul,  mai în dreapta sau mai în spate, adică exact acolo de unde poți să surprinzi / anticipezi că se va întîmpla ceva. Obligatoriu să fii atent la tot ce se întîmplă în jurul tău ca să surprinzi în imagini acțiunea și astfel se cam duce distracția, dar este o alegere voluntară.

Ce mai trebuie să știi?Să ai la tine apă suficientă, creme de protecție, îmbrăcăminte lejeră, eventual impermeabilă.

Am uitat să îți spun echipamentele camera și obeictivul ar fi ideal să fie rezistente la intemperii ușoare, nu ai vrea să ai probleme doar la o mică ploaie sau stropi accidentali.

Dacă mergi într-un mediu marin/ la plaja trebuie să nu schimbi obiectivele pe plajă și nici să nu cureți acolo lentila frontală. Destul de uzual pe plajă nispul fin este prtat de vîntul existent peste tot, acesta împreună cu vaporii de apă din aer condensează și se lipesc de obiectiv. Vei observa după cîteva ore că ai nisip fin pe lentila frontală….lasă-l acolo, îl vei curăța cînd ajungi în cameră, într-un mediu curat, oricum nu se vor vedea în poze acele fire minuscule de nisip și nici amprentele măcar.

Ce implică în mod atipic fotografia de travel?

Să ai cu tine echipamentul potrivi și să fii pregătit pentru orice poate să apară.

Nu o să editezi pozele pe laptop pemunte de exemplu nu?

Dacă ai astfel de idei idear ar fi să ai o cameră foto care beneficiază de conexiune wifi sau conexiune bluetooth iar editarea să o faci direct din cameră, cam toate camerele te lasă să faci editare basic, le conectezi la smartphone și sunt gata de urcat pe blog în timp real. Așa încăt dacă este un eveniment la care trebuie să ai postări în anumite etape îți vei face viața mult mai ușoară.

Leave a Comment

Scroll to Top