Ponturi pentru fotografi, promovarea…
Așa cum bănuiesc că știi deja, pe internet circulă multe, multe variante de promovare. Multe din acestea variante de promovare sunt plătite însă găsești de altfel și variante gratuite. Acestea din urmă sunt cele care îți consumă cel mai mult din timpul util.
La momentul în care scriu aceste randuri în jurul nostru este o pandemie, oamenii sunt panicați unii mai mult ca alții, însă este bine să ne păstrăm calmul cu toții și să ne străduim să păstrăm un echilibru în viețile noastre „agitate”. De câteva zile capitala „respiră” la propriu un aer curat, drumurile sunt libere iar condusul acum este o plăcere. Poluarea s-a redus, copii și angajații sunt nevoiți să lucreze de acasă, acestea fiind o parte din efectele pozitive ale „stării de urgență” .
Revenind la subiectul propus și căutînd variante în motorul de cautare google, am observat că încep să apară și rezultate mult mai multe, comparativ cu o luna în urmă. Am fost chiar contactat de catre un portal care oferea variante de promovare (listare) gratuită. Anterior această variantă nu exista pe acest portal și s-a dovedit că era o păcăleală la final, adică „te promova fictiv” veneau aparent clienți și te obligai prin contract să plătești la numarul de contacte/ solicitări de ofertă pe care le primești. Indiferent dacă închei contracte cu clientul respectiv sau nu. O șmecherie!
Din experința proprie variantele gratuite sunt bune o perioadă de timp (la începutul afacerii) pentru indexare și creare de legaturi cu Google. Deși de ceva timp acesta iși tot schimbă algoritmul de căutare, indexare și clasificare încat nici o solutie veche nu mai functioneaza asa cum știam, mereu suntem în urmă.
Ce ajuta în timp (nu peste noapte) este optimizarea descrierilor „optimizare seo” însă depinde foarte mult de cât de creativ poți fi și de specificul afacerii fiecăruia. De ajutor mai sunt backinks, adică linkuri între siteuri diferite. Parteneriatele ajută în anumite cazuri, mă refer la parteneri mai vechi și cu rating bun în Google.
O altă unealtă este valoarea „nofollow” care este de fapt un atribut/valoare dat unui link ce ajută motoarele de căutare în indexare. În funcție de tipul de site (platformă, blog, altul ) pe care îl ai acesta se poate activa printr-un plugin, de regulă. Este bine să te documentezi mai aprofundat înainte de activarea acestuia și să afli în ce caz îți este benefic dar și ce dezavantaje aduce în funcție de caz.
O altă modalitate este de a folosi linkuri de la parteneri care sunt mult mai dezvoltați si mai vechi in online decât tine. Găsește o oportunitate pentru aceștia și convingei că linkul de la tine va fi un câștig pentru ei pe termen lung. Binențeles că ideal ar fi ca aceștia să fie și ei de acord și să introducă pe siteul lor link către pagina ta. Depinde ce relație de parteneriat ai cu aceștia și este obligatoriu să fie benefică pentru ambele parti win-win.